Yoga

For dig som er gravid eller nybagt mor. Det kræver ingen forudsætninger for at deltage. Kun lysten til at forbinde dig med dig selv og dit åndedræt uden at skulle præstere ind i vanskelige stillinger. Tempoet er dit og der tages altid hensyn til dine behov.

Gravidyoga

Vi styrker og smidiggør kroppen gennem blid og sansebaseret yoga. Stillingerne vil veksle mellem blide twist, cirkulære bevægelser, små flows og milde, statiske stræk, som kan være med til at skabe nydelse i kroppen og lindre evt. graviditetsgener som smerter i ryg, bækken og lænd samt spændinger i underlivet og væskeophobninger i kroppen.Undervisningen indeholder desuden åndedræts- og bækkenbundsopmærksomhed og små fødsels- og ve-regulerende teknikker, der kan bruges til en aktiv fødsel og til en fødsel, hvor det bliver lettere at håndtere smerte og tage ejerskab over situationen.

Undervisningen vil balancere mellem aktivitet og hvile, den vil løfte din energi, såvel muskulært som emotionelt, og skabe ro og grounding. Du vil opleve, at gravidyoga er mere end klassiske stillinger tilpasset den gravide krop, forbehold og instrukser. Gravidyoga kan være dit åndehul blandt ligesindede kvinder, hvor du inviteres til at slippe kravet om perfektion og i stedet lytte til din indre guidance og intuition. Det kan opleves som berigende ikke kun under din graviditet, men også i forbindelse med den forestående fødsel og med den transformation, det er, at blive mor.
Hver klasse afsluttes med en afspænding, hvor der er mulighed for at fordøje praksis og lade den integrere sig med krop og sind.

Jeg underviser i og nær Aarhus.
Næste holdopstart midt august.

Efterfødselsyoga

Efterfødselsyoga er for dig, der som nybagt mor har lyst til at omfavne din krop indefra og ud gennem funktionel bevægelse og blide, nærende stræk.

Undervisningen vil have fokus på at genskabe kontakten til din kernemuskulatur og din bækkenbund gennem bevidst åndedrætsopmærksomhed, og på at bringe dig i blid form og balance igen, efter at din krop har været belastet under graviditeten og fødslen. Du guides roligt og trygt gennem øvelser, der støtter ophelingen af delte mavemuskler, afspænder nakke, skuldre og ryg, tænder forbindelsen til dine balder samt styrker og stabiliserer din kropsholdning.

Du kan forvente, at blive mødt med et kærligt blik på din efterfødselskrop, og med en forståelse for, at du deltager i det omfang, som dine ressourcer og din baby tillader det på dagen. Du må altid have din baby tæt på dig, og du er velkommen til at amme eller give flaske, pusle og pludre undervejs.
Du kan tidligst følge holdet fra din baby er 6 uger gammel (du kender selv din unikke situation), og senest til din baby begynder at kravle.

Jeg underviser i og nær Aarhus.
Næste holdopstart  midt august.